Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine megacena so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino megacena (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Marjan Tomšič s.p., Ojstro 3a, 1420 Trbovlje, davčna številka: 30988250, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine megacena, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med megaceno in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih družbe megacena s.p.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih megacena s.p.

Vrste uporabnikov

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino megacena prek elektronske pošte postane obiskovalec gost megacena, s potrjeno registracijo v spletno trgovino megacena pa postane član megacene. Tako gost kot član megacene (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini megacena. 

Obiskovalec lahko registracijo za člana megacena opravi tako prek spleta kot prek mobilne aplikacije megacena, enkratni vpis kot gost megacena  pa je omogočen samo prek spleta.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član megacena pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana megacena nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@megacena.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Nakup določenih artiklov, ki so na zalogi na posameznem prevzemnem mestu megacena s.p., je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino megacena in sicer po Redni ceni.

Naročilo vas obvezuje k nakupu.

V kolikor ste državljan drugih držav Evropske unije in brez slovenske kontaktne telefonske številke, vas prosimo, da nas za oddajo naročila kontaktirate na telefon 070 293 345. In case you do not possess Slovenian citizenship, but you are a citizen of European Union without a Slovenian phone number, you can call our contact number 070293345 to assist you with your order processing.